Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kanske borde leva som jag lär

Det krävs så mycket strid att ta sig dit,
till målet som du ser långt borta.
Och det var knappt du tog dig enda hit
ack bror, som alltid kom till korta.

Du kanske borde valt ett annat spår
och gått en väg så rak och sandad.
Du snubblar kring och halkar var du går
och som ett vrak du slutar strandad.

Det finns så mycket mer att skriva här
men flera ord ger inga lisor.
Jag kanske borde leva som jag lär
och göra mer än dikta visor?




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 417 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-04-07 20:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
underbar dikt,den hade litet stänk av Ferlin i sista versen.
2011-04-29

    Bodil Sandberg
Det här var tungt och ja det är ju som alltid så att det du ämnar förmedla det förmedlar du - mycket känslofullt i melankolisk anda och enormt berörande vackert!
2011-04-15

    snöö
Härligt att få läsa dina rimade texter. Alltid lika välskrivna. Denna text manar till eftertanke, nyttig för oss alla.
2011-04-10

    Max Poisé
Snyggt! Moget och tvättäkta! Gillar speciellt ditt tempo här!
2011-04-09

  Minkki VIP
inte lätt att sitta på två stolar - men dikta kan du!
2011-04-09

  Lennart Bång
Riktigt snyggt diktat och rimmat!
2011-04-09

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbar
2011-04-09

  Knickedick
Varför "kanske"?
2011-04-08

  Lena Renman
Mycket bra rim och rytm som alltid och så den där knorren i innehållet, allvar och humor.
2011-04-07

  walborg
Vemodigt och tjusigt - som en riktigt fin clown eller Nils Ferlin ...
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L