Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


VINDEN


vinden har tagit hela dagen
trädens grenar vajar
det ser ut som dom kan gå av
när som helst

falla till marken
träffa någon som precis går förbi
soptunnorna i hörnet på huset bredvid
ligger och rullar fram och tillbaka
tomma efter att nyss blivit tömda
när sopbilen varit här idag
och tömt alla soptunnor

jag försökte ha altandörren öppen
en liten stund ville ha in lite frisk luft
men det dröjde inte länge förrän
att jag stängde den

vinden tog tag i dörren trots att
jag låst den med både handtaget
och säkerhetskedjan

en liten stund gick jag ut på altanen
det blåste kalla vindar
jag blev frusen
gick snart in igen

gick istället upp på vinden
med mitt duntäcke
där låter fläktarna väldigt mycket
men idag över röstades dom av
vindens ihärdiga blåst

så idag har jag hållit mig inomhus
skönt att inte behöva gå ut
denna blåsiga torsdag
i början på april




anits 7 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-07 20:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Skönt med lä när vinden viner. Fin inledning med vinden som tagit hela dagen.
2011-04-08

    Bo Bjelvehammar
jag vill nog gå ut och känna vindden i skinnet..
2011-04-08

  Larz Gustafsson VIP
Vårvindar friska...
I dag är det lugnt. I alla fall här.
2011-04-08

  ULJO
Får mig att tänka på stormen Gudrun som gjorde att skogens träd föll som "plockepinn". Men det gungade i träden rätt bra i går också.
2011-04-08

  Eva Helene VIP
Stora krafter när vinden är på det humöret!
2011-04-08

  arja savela
Det känndes som vinden skulle slänga iväg bilen när vi åkte mellan Falun och Borlänge så det var full storm!
2011-04-08

  Bibbi VIP
Ja, ibland kan det vara en njutning att få lov att stanna inne med gott samvete:-)
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP