Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, det finns massor av dofter som man kan känna och även de vi inte känner. Här är en slags doft...


Doften Av Liv

För en liten tid
blommade du upp
stannade kvar

för att se och känna
hur gott det doftade
att leva fullt ut

Så plötsligt stängdes en dörr
mitt framför din näsa
och en stor mur reste sig omkring dig

Hela din tillväxt
blev en klängväxt
en murgröna
som ivrigt sökte ljus
men du fann, tråkigt nog
endast mörker och sten...

Du upphörde inte att spira
Där emot slog du rot i stenen
blev hård och härdad av vinden
den hårda vind som fick
dörren att stängas framför din näsa

Din inre blomma
fick snart ett nytt kraftmönster
ur ett helt nytt livsperspektiv

För en lång tid framöver
kom du att stanna upp ibland
för att se och känna
hur gott det doftar att leva
och att till och med leva
en stund och en dag i taget

Samtidigt kunde du till sist
trots allt du varit med om

leva livet helt och hållet fullt ut

och ditt liv har verkligen fått
en gudomlig, frisk och fräsch doft
som jag hoppas aldrig någonsin ska ta slut...




Fri vers av demonsson
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-08 16:21



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Tänker på maskrosbarns starka livsvilja. Fint.
2011-04-08

    ej medlem längre
En fin doft genomsyrar denna text, en doft av försoning och kärlek
2011-04-08

  aol
gillas fint man känner doter drömmer, bra skriftat
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson