Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En i bulken (100 ord)

Det är själva upptagandet i den grå massan som kostar på. Därför som det känns som att man drunknar. Därför som paniken infinner sig.

Att inte spela roll. Att inte vara specifikt sedd och följd. Vissheten som, steg för steg, avtäcks: i framtiden kommer ett möte ske endast på statiska grundvalar. Att entropin kommer att styra mig bort från dig när inga andra krafter håller emot. Att hoppet om en återförening är med sannolikhet Noll och bör dödförklaras. Att du kommer att ha fler interaktioner med andra personer än med mig.

En i bulken.
En i människohavet. 

Blubb blubb blubb….

 




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 348 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-11 11:14



Bookmark and Share


  Anna*
Fantastisk text som jag applåderar och sparar ♥
2011-04-23

    ej medlem längre
Så vackert skrivet om vår sårbarhet... och längtan. Att du väver in vetenskapliga ord gör att det kyliga känns extra.. entropi .. fysikalisk kemi... men med personkemi vet man aldrig.. den kan överraska..
2011-04-14

  Monika A Mirsch VIP
att bli sedd med hundra ord... "en last som fraktas oförpackad i lastrum eller vagn.." - din text stämmer till eftertanke - bra!
2011-04-14

  erkki
Som vanligt språrar jag ur från det litterära när ord dyker upp i sammanhang där man inte väntar sig dem. Entropi? Hade att göra med Carnot-processen, väl? Verkningsgrader och annat i termodynamiken. Var det inte tidsintegralen av tillförd värme?

Övrigt om bulken. Människans behov av att bli åtminstone sedd, gärna följd, är stort. Det allt större och allt mera överblickbara sammanhangshav som vi rör oss i, gör det unika i varje människa mera jämförbart med den enorma totalen.

Visst är det tufft, men varför inte flyta på så länge vi har chansen? Och känna sig som en värdefull droppe. En och annan ser oss ju. Och ju mer man överblickar av det totala, desto mera eller flera intressanta ser man. Och blir sedd av.

En intressant tankeställare!
2011-04-11
  > Nästa text
< Föregående

leelee