Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schamanerna

Schamaner!
jag måste få säga det
nej, skrika det
Schamaner!
jag är besatt av dem
vilka är de?
och hur kommer man till andevärlden
förresten
jag tror jag vet hur
jag kanske är en schaman rent av
en misslyckad schaman
utan följeslagare
en ensam visent
som inte har en enda jävel att förföra med andar och löften ifrån den andra sidan

En schaman behöver sitt folk
är det månne till och med en rättighet?
eller skyldighet?
folket behöver ju schamanen!
folket behöver andar
fotbollsspelare
skådespelare
gitarrspelare
en massa spelare
som är schamaner
som är allmänna medium
som är dyrkade
jag vill gå in i trans och hämta saker i en annan värld
det är vad jag vill
att åka till Wien över helgen räcker liksom inte
jag vill djupare
jag vill ju vara en schaman så mycket står klart.
men det räcker inte så
jag vill vara en i klacken också
en av jägarna i supporterklacken
som står och hoppar
tillsammans
så många viljor
så få hjärnhalvor och så få
dopaminer
och trummorna
som bara slår och slår
och elden
som brinner på svannen
och gnistorna
som vanvettigt irrar mot stjärnhimlen
och hjärtat
som bara slår och slår
och tiden
som bara går och går

vart går den?
-vänta, jag vill följa med!




Fri vers av Aaxel
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-14 17:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Toppen-bra!
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel