Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte om jag grävt tillräckligt djupt i min själ eller om jag ska gräva mer...


GRÄVLINGEN

I ett rum bland många andra

fast helst bara ett som stod för en säker plats
kom doften av pipa att gräva sig långt in i min näsa
doften av alkohol grävde sig in i min mun som blev
till en smak i tungroten och minnet grävde sig

bara allt djupare in i flickans sårbara inre hudar.

Här stod hon blek och kall och mycket smal
och kände mot sin vilja en tunga lång äcklig och hal
likt en ål som söker sitt kärlekshål

och inte kunde hon ropa på hjälp för då skulle
grävlingen skada hennes familj och särskilt mamman
inte ville hon kyssa en gammal gubbe
fast han hade ett bra utseende

men vad är natur och djur undrade flickan
om inte en del av en fortplantning och hon började undra
om han ville vara hans fru... han sa att han älskade henne ju.

Hela dagarna var hon otrygg hemma otrygg borta
ändå tycker vissa att hon får ju faktiskt nu som vuxen
bita i det sura äpplet och gå vidare och inte gräva mer

i de gamla oförrätterna som inte många vet något om
att det en gång hänt... men det finns de som sett
för att dörren stod på glänt...

Jag behöver gå in till flickan och prata med henne igen
tala om att det är ingen fara längre, nu kan du komma ut

jag vet det finns fler än jag som varit med om liknande
som kunnat inse och förlåta äntligen till slut... inte den
som gjort illa men händelsen i sig för min egen skull
och du som blir berörd när du läser, det gäller även dig.




Fri vers av demonsson
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-17 20:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Äckel är vad det är . . .nödvändigt att få ut ur sig i kärleksfull miljö...
2011-04-17
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson