Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till Paris och kärleken

Vi gled sakta in genom staden, grandiost låg den där och väntade på oss. Vart vi än vände oss fanns där storslagna monument, parker, hus och tårtformade arrondisemang som vi löpte igenom, nästan som barn. Vi fick säga till oss själva att vi skulle njuta, inte rusa genom tid och rum. Takten blev till strosa och vi började sakta finna ett lugn. Notre Dame stod ståtlig på den plats som den blivit anvisad då den byggdes. Upplyst, lite trollsk men samtidigt kuslig stämning sänkte sig över byggnaden på kvällen.

Att sitta längs Seine och njuta av solen fann vi tid till på dagarna. Vi var inte de enda, Paris invånare tog väl tillvara på denna möjlighet, i grupp och enskilt. Ofta flödade musik från olika musikanter längs våra vägar. Vi valde alltid att stanna till på bron, bron som ledde tillbaka till Notre men som kunde bjuda på de mest charmiga och fartfyllda tonerna från de olika gästande musikerna.

Små hak, stora hak spelade ingen roll, vi stannade för att få förfriskningar och mat. Vi gillade att " gnaga" som vi alltid sa. Det blev både bra och mindre bra rätter men vad gjorde det. Vi befann oss i kärlekens och romantikensstad och vi som par lyste. Du brukade kalla mig venus när vi var hemma, så Louvren och dess Venus av Milos skulle förevigas. Det blev den suddigaste bilden på hela resan. Vet inte om det berodde på att din hand skakade av skratt för att jag tvunget skulle stå brevid och bli förevigad med denna mö.

Versaille hann vi med men längtade hela tiden tillbaka till Paris. Båda ansåg slottet med dess park vara vackert men för mycket i all sin prakt. Vi tog tåget hem till vår nyvunna stad och när vi närmade oss stationen så kom glädjeruset och nyfikenheten igen i enorma proportioner. Ingen vila, vår upptäcktslusta skulle fylla våra sinnen med nya upplevelser resten av vår tid här.

Sista dagen i Paris blev lite av vemodets dag. Det fanns så mycket mer vi vill se av all prakt. Vi promenerade längs gatorna, sa farväl på vårt eget lilla sätt till denna fanastiska stad som välkomnat oss så gentilt. Vi längtade redan tillbaka.





Prosa av SannaPanna
Läst 512 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-23 16:18



Bookmark and Share


  Bo Scharping
Som Hemingway skrev för länge sedan: Paris är en fest för livet
2011-04-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag älskar Paris
på morgonen på
middagen på kvällen
på natten varje del
av dygnet. Den har
allt det vackra kärleken
sången den är själva
livet har man varit där
längtar man tillbaka
dit resten av livet.
Under tiden bär man
sig med den i resten
av klivet! När vi var
där vi bara gick gick
och gick. Bodde nära
Sacré Coeur.
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

SannaPanna
SannaPanna