Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskar och älskad och överlevande men halvdöd



att du älskar en död
med blicken i fjärran långt bort

är en realitet
en overklig sådan

och jag älskar dig


du har brustit
och jag brast

i ett chocktillstånd


ditt hjärntillstånd
fick mitt hjärna att blockera sig

jag vet, alla jag älskar ska lämna mig
en dag

de har gjort det förr


är det därför jag är så rädd för att leva
så rädd,

att jag sluter och kväver

mig själv och andra


till döds


en långsam evig färd mot slutet
sanningen

rättfärdigheten inför värdet som människa

tveksamheten, att jag uppnår det värdet


obeskrivligheten i älskandets ofrånkomliga underfundiga vändingar och växlingar


saken att bocka av prestationer som ett mått för människovärdet

och

otillgängligheten till känslor och identitet


och sanningen som vi inte kan föreställa oss
för att den verkar så osannolik


ändock,

du håller mig vid liv







Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-26 23:45



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
jädrigt snyggt -
2011-04-27
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP