Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förunderligt (2011)


Det äventyret vi kallar liv
vi står köldfrusna ena sekunden
för att brinna den andra
vi följer det vi lärt oss
och kanske en känsla, men ändå
det är en så svår väg att vandra.

Vi kallar oss för människor
vill så gärna slita oss
ur den natur som vi bör dela
vi slåss med form och mening
vi söker under livsbanan, efter det
som till slut ska oss hela.


men visst är det förunderligt
vi har ju svaret,

från början...eller hur..

..det finns i vår natur...




Fri vers av Järnkatten
Läst 200 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-27 22:49



Bookmark and Share


  Junitvillingen
De sista raderna...ja, de säger liksom allt. För visst har vi svaret inom oss. Varför måste det då bli så tillkrånglat och tokigt, när det egentligen borde vara hur enkelt som helst...?
2011-04-30

  stenhur VIP
Förvissningen om en mening
många däggdjur tycks få den
med modersmjölken
det är kanske den
vi får för lite av
2011-04-28

  mare VIP
Livet är ett äventyr...man vet aldrig vad som kan hända..
2011-04-28

  Christine Sabel
Det är verkligen förunderligt......
2011-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten