Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar, sommar, sommar

När jag vaknar hör jag radion någonstans i bakgrunden.
Signaturmelodin till programmet Sommar i P1.
I övrigt verkar stugan tyst,
Jag sträcker på mig och bara njuter.

Stiger upp och trippar fram i min morgonrock över det bastanta trägolvet.
Radion står på golvet framför den gamla träsoffan som pappa älskar att ta en så kallad ”femma” på.
Själv är jag inte så förtjust i de där femmorna.
Jag brukar räkna minuterna exakt och sen väcka honom så jag får uppmärksamhet igen.

Men nu är jag ensam i stugan.
Mamma är nånstans och håller på med nåt.
Förmodligen är hon hos mormor och morfar.
Eller hos någon av mostrarna.
Och pappa är ute och håller på med nåt.
Förmodligen i förrådet/verkstaden och slipar och bankar.
Eller hos Per eller Lasse på en kopp kaffe.

Skönt att vara ensam i stugan.
Solen skiner ute och mamma har lagt fram koppen som jag ska dricka choklad ur.
Hon har även fixat färdigt smörgåsarna som hon plastat in.
Limpmackor med ost och varm choklad. Mums!
Jag värmer chokladen, sätter mig ner och läser Kalle Anka.
Härlig sommarlovsmorgon.
Eller kanske dag egentligen.
Jag gillar ju det där med att sova länge.

Det knackar på dörren och in kliver min kusin Magnus.
– När är du klar då undrar han?
Han är ivrig att sätta igång med dagens sommarlovsaktiviteter och inte särskilt morgontrött.
– Snart Magnus, snart svarar jag. Jag ska bara …
Jag lovar Magnus att jag ska skynda mig och han springer iväg hem till sig.

Själv sitter jag bara kvar en stund och njuter av solen mot ansiktet.
Den varma chokladen.
De inplastade mackorna.
Tickande av det upphettade plåttaket.
Och dagens sommarpratarröst i bakgrunden.

Det är sommar.
Och sommarlov.
Och jag vill bara hålla kvar i ögonblicket ett tag till.
För precis då skapas ett av mina bästa minnen.
Barndomslycka.
Och jag är glad att jag inte missade det.

Jag kastar på mig kläderna.
Och springer ut ur stugan till den väntande kusinen.
Nu ska här lekas!




Fri vers av Glittra G
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-28 11:45



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Underbart levande beskrivning av ett fint minne!
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G