Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur ska vi visa det vi inte kan respektera eller acceptera?Hur mycket ska vi acceptera innan vissa saker bara blir för sent?


Vilda Protester

Hej du gryningsmänniska!
Kanske andra också som
någongång vill vakna för

att ut och protestera
mot det som är både
tokigt och galet;

"När vill du visa att det
som händer inte får lov att hända"?

Vill du, kan du, får du visa
det som händer eller har du
valt tystnad därför att du

tycker att det är inte lönt?

Är det lönsamt att protestera?
Lönsamt att gå emot det som
ändå känns totalt hopplöst
skulle ändå bli ett nej, kanske,
vet inte eller aldrig här där vi är...

Ofta tror vi att alltför få
skulle absolut inte gå ändå.

Här kan vi lika gärna ge upp
med en enda gång... eller hur?

Små, svaga, fattiga, gamla, barn
och andra "utsatta" vill inte bli
sämre behandlade än djur...
inte ens djur ska detta.

När börjar ett förbud
när avslutar det?

Var kan vi börja med våra
vilda protester
med vilda gester?

Börja fundera över i liten skala:
vad kan jag tänka mig betala
om jag själv skulle hamna på det hala?
Varför ingå i ett systembolag
som inte har med sprit att göra
bara för att få gehör och även själv höra

om vi redan vet framtiden
ja utan att ens försöka förändra
men nuet kan vi ha och även ändra.

Det kan visst kännas ensamt och trisst
för livets musik ger inte det vi vill
så försök finn små ämnen, små javisst
likväl ändå att tycka till.

Skriv på en protestlista någonstans
är minst lika bra, som att gå ut
och leva jävul i stora säckar med skit
och ändå sen veta att man dragit
alldeles för hårt i jävulens svans
lagt stora energier som lika bra hjälpt
i små sammanhang till slut...

jag och du kan sträva, inte kväva
bara häva oss upp för att i en kamp
utan kramp äntligen komma hit...

hit hän utan beblanda sig med alltför
stora märkvärdiga besvärliga fän!




Fri vers av demonsson
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-30 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåder för din tänkvärda text!

"När vill du visa att det
som händer inte får lov att hända"?
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson