Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.




Valborgsmässoafton.

 

Barnens stoj och grillens kol glöder

det ger festen glam och goda dofter.

Ketchup rinner, senap kladdar, mums!

Läsken bubblar starkt och stänker gott.

Sedan promenad mot eld, med barnen

och sen en lång väntan på risets lågor.

Pinnar kastas långt ut i sjön, en efter en

och är ett outtröttligt tröttande nöje.

Äntligen så flammar höga lågor upp,

det knastrar vänligt och gnistor flyr.

Mörkret dalar sakta bakom eldens rov,

och sedan väntar nattens lugna stilla ro.

 

(c) tk. 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-30 23:16



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
fin..så är Valborg
2011-05-02

  ULJO
Precis så ska Valborg firas ......... sedan väntar sommaren runt hörnet.
2011-05-02

  L Patrik W Johansson VIP
Ja kör vid eld och majtal o musik är ett måste, hoppas det återinförs snarast av svt efter ett par åtstramningsår (barnen får ingen jullovsmorgon sedan två år heller, nåt man växte upp med)

gillar att de hoppar mellan Uppsala, Lund Örebro mm precis som vid Lucia, till de större platserna då man bor på liten ort

Be well,
LPWJ
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra