Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bröstens galleri

Ghobad Jalizade
Översättning från kurdiskan: Karim Mahmoudi "Taghana"



1
Dina bröst är två runda hungriga kaniner
Och mina fingrar
Tio våta morötter.


2
Dina bröst är
Minans bondgårdar
Och mina fingrar
Ett gäng Peshmarga!



3
Dina bröst är
Två granater av talg
Som alltid hotar mina fingrar!


4
Om inte behån vingklippte brösten
Skulle de varje morgon flyga upp
Med en flock duvor
Och på kvällarna komma åter utmattade
till bröstens bo.



5
så mycket pickade brösten på mina fingrar
Så att de satts i behån,
Behån är bröstens fängelse!


6
Öppna ej din behå
Så att dina bröst inte blir ett par duvor
och inte slår sig mot
Fönstrens emalj.


7
Jag föll i bröstens bakhåll
Alla mina tio fingrar blev martyrer!





Fri vers av Karim Mahmoudi Taghana
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-03 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karim Mahmoudi Taghana
Karim Mahmoudi Taghana