Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slumpen

Dina val,
kval genom livet som är dig givet
för tankarna bortom öarna dit endast du når.
År som gått,
du fått.
År av tårar,
år av barnaår.
Är allt en slump som sker?
Du ser bakåt,
funderar,
omdefinierar,
kommer kanske fram till egen slutsats,
tar sats från den avsats du sitter så fint uppe på.
Släktingar, deras minnen, sinnen,
är dessa slumpen?
Dina minnen, dina sinnen, är dessa slumpen?
Nu du finner vad du sökt så länge.
Allt bakåt i generationer,
i ditt liv är dock ej slumpen.
Valen du gör eller måhända bör göra
hör ihop.
Vad som skett idag skapade du genom
valen du gjorde igår eller kanske i förrgår.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-03 22:14



Bookmark and Share


  Reg
Håller med om att vi har egna val. Jag tror inte på determinism, det förutbestämda. Fint =)
2011-05-11

  anits VIP
Mycket bra skrivet
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77