Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SD, gå och dö.

Det vi fick lära oss när vi var små,
Att aldrig lita på,
Att inte stå på tå
Vid balkongens nätta räcke.
Som om det inte var nog,
Fick vi efter varje lämnad matsked
Höra om afrikas tomma bord.
Om aids
Malaria
Och barnamord.
Vi växte upp i ett förlösande
Samhälle av lärande,
Jagade av pekpinnen
Ute bland ekot av
Svärande.
Det var nu eller aldrig
Sa moder natur
Innan hon brände den sista
Önskningen på vatten.
Anden i glaset satte ciggen i halsen
O lyfte på hatten.
Han tänkte, nu är det kört
Hela världen kommer rasa,
Han försatte Lucifer i arbete
I form av en första-maj brasa.
Under tiden växte fördomar ikapp
Med skolans idé om ett bättre klimat,
Ett antiklimax av dubbelmoral
Myntade av lärare
Som åt rektorns ord
På silverfat.
Njutningsbart.
Internet bjöd på sidor
Med alla de rätta svaren,
Välkommen till
Gymnasiesveriges egna harem.
Vi har allt
Förutom invandrare,
Ja det var så budskapet på dörren löd.
Var på rektorn själv brände min jacka,
Där jag uttryckte;
”SD, gå o dö”




Fri vers (Spoken word/Slam) av isabell.larsson
Läst 385 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-04 19:16



Bookmark and Share


  om en Siri
gillar starkt.
2011-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Och så politiskt korrekt sen!
2011-05-04

    ej medlem längre
Så jävla bra! Gud så duktig du är!
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

isabell.larsson
isabell.larsson