Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lustiga huset (100 ord)

Jag var inne i lustiga huset idag. Där bilden av mig speglas i groteska former. Där mitt jag blir förvriden till oigenkännlighet.
Det hus där andra som jag ser framför mig blir en annan, oriktig version av sin gestalt av speglar som utger sig för att vara sanna och riktiga.
Ett hus som jag brukat bo i, då för längesen, innan jag leddes därifrån till en verklighet av andra speglar. Speglar som istället för groteska bilder, visade den person som jag såg framför mig.

Det tog år och vånda, men nu vet jag.
Lustiga huset är - inget lustigt hus.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 578 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-06 00:09



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En oerhört stark text man känner verkligen hur det är associerat till svåra upplevelser..något som inte borde ha´dykt upp i denna stund där andra roliga saker förväntats fast på på sikt kanske en sån här situation (som inte just behöver vara i ett lusthus om jag utläser andemeningen rätt) och återspegling kan vara en menad åtbörd ..något som väcker och helar och läker i slutänden ....så vill jag tänka i dina rader... applåder!!
2011-05-10

  Anna*
SKickliga paralleller till livet och visdom som berör! Applåder
2011-05-09

  erkki
Det är nog inte meningen att man ska tänka så mycket när man är där. Bara flabba. Och tänker man lite till så fastnar ibland flabbet i halsen. Så kan man se det bildligt också. Som jag uppfattar att du gör. Hur man själv och andra ser på en. Och på sig själva. Mer eller mindre förvrängt. Det hela börjar bli tänkvärt bildspråk då. Intessanta associationer!
2011-05-07

    ej medlem längre
En otroligt bra text! Bilder.. symboler.. igenkännande... allt samverkar. Men vilken lycka att spegelbilder .... bara är just bilder.
2011-05-06

  Epione VIP
Helt otrolig text, den berör mig väldigt mycket.
Många bottnar och liknelser som jag känner igen.
Nej det där lustiga huset är bara ett spel för galleri blandannat.
100 ord av sanningar
2011-05-06

  ~Leonardo~
Mycket bra preciserat...förvridna bilder, otäckt.
bra "reflektioner" gillar.
2011-05-06

  walborg
Sympatisk text full av insikter.
2011-05-06

    ej medlem längre
Viktig insikt...
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

leelee