Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndagmorgon - igen, samma gamla visa

Den tomma blicken faller på betonghuset mitt emot
Det svarta taket ger en hård kontrast till den ljusblå himlen
Himlen är så ljusblå att den ser vit ut.

Morgonens första solstrålar böljar över lägenhetsområdet
Knopparna på träden ser sprängfärdiga ut..
Det är helt tyst.. nästan..
Det ända som ger ljud ifrån sig är några få bilar ute på vägen.
och fåglarna såklart.. Dessa vårfåglar, det låter vackert
men jag hör inte.

Kaffekoppen bränner i handen, men jag är för trött för att känna den
Ciggen håller på att brinna ut, men det gör inget.. Jag kan tända en till
Det är kallt om fötterna som stadigt står på det kalla plastgolvet på balkongen
A, sånt är ju livet.. Kallt

Ja kanske skulle man ha sovit lite ändå?
Men det är ju menlöst att tänka på så här i efterhand
Det hade dock varit skönt, att inte vara så här sömnig

Nä.. Jag går in och tar en kopp kaffe till..




Fri vers av OnepieceofAnna
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-09 05:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

OnepieceofAnna