Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden står öppen

Och vacker

Lägger mig i fosterställning

på min gräsmatta

lämnar tillbaks lånet

av min Kropp

till den jag älskar mest

låter det som kan förmultna

göra det

Det mesta som blir kvar
av benresterna

är bara minnen

av en kropp som älskade

att trötta ut mig i smärta

i glädje


Vill återgå till det

som vi mänskor är

små jordkluttar

som förlorat sitt bo

sin inre mening

Sakta förintas

bli till nytta för maskar

släppa våra ideer

om månresor

när vi förstört

min Älskade

marken full av Grönt

av Rent vatten

klart Syre

Människor är inte mer värda

än en daggmask

Jag återgår till smulor

som rinner mjukt

mellan dina fingrar

Om du har några




Fri vers av Kim VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-11 13:36



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Den är ljuvligt vacker din
vemodiga dikt..

Smärtan blir
påtaglig när
ögonen
ser vad vi
gör med vår
planet..

tänker på
det gamla
talesättet
"Människan spår
men Gud rår"

Dvs Jorden
reparerar alla
sår vi människor
skapat
långt efter att
vi försvunnit
liksom en gång
dinosauriernas
spår
utplånats..
2011-05-13

    ej medlem längre
Den här tycker jag mycket om!
Av jord är vi komna,
det är till jorden vi ska återvända
för att återfödas i det eviga kretsloppet.
Osökt går tanken till Ferlins "En valsmelodi"
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP