Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en av mina käraste skyddslingar

De vill ju ge sitt bidrag
till maten i huset
det har ja hört

Ändå är det svårsmält
att se kanske en av dem
med gult vackert bröst
som jag matat hela vintern
så gott som varje dag
trampat snön
trätt upp äpplen
hängt upp nötter
plötsligt ligga på
vardagsrumsgolvet
i ett hav av dun
med ögonen vända inåt
i blodutgjutelse

Håller den i kupade händer
den är alldeles stendöd
jag frågar om den har
några talgoxungar
i något av gårdens
trädstamsbon

men den svarar inte

känner en stor sorg
men då ser jag framför mig

den är redan framme och flyger glatt
i en värld utan katter med vassa tänder
mina tårar är ensamma kvar i jordelivet




Fri vers av Kim VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-13 11:23



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Underbar dikt
om naturens
obeveklighet..

Vad vore vi utan
fågelsång och
deras glada
iver?..
Men katter är
lika underbara..

Livet är fyllt av
underverk..
och ALLT liv
behövs och
förnyas
ständigt..

Så jag hoppas
hon redan fått
en kull ungar
vars barn
ska sjunga
för och
glädja dig
sen :)

Jag matar
koltrastar mfl
som nu förgyller
mina försommar-
nätter bland
körsbärsträden :)
2011-05-13

  Anna*
Ja, usch, sånt är jobbigt!
2011-05-13

  walborg
Grymheten i djurlivet svåruthärdlig att åse.
2011-05-13

  Ingela Svenson VIP
Den hårda verkligheten drabbar, fåglar och andra
2011-05-13

    ej medlem längre
Den var säkert gammal och sjuk.
Glad flyger den till talgoxarnas himmel
med minnet av din kärlek och omtanke.
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP