Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om duktighet, präktighet och allmänt vansinne...


Varför sätter vi oss till doms? (2011)


Pratade med henne idag om kravet
damen på ekonomiavdelningen
jag sade, jag har ju betalt
hennes replik var, inte i tid

- Du har dröjt över tiden
-- men det gjorde mina kunder också
- sköter man sig inte så blir det så här
-- det är första gången på sju år

Du, skulle jag straffa mina kunder
när dom gör allt dom kan
och gör rätt för sig dessutom
skulle jag inte ha några...

- Men du har inte betalt i tid
-- men jag har betalt eller hur
- vi kan inte se din betalning
-- den gick för en vecka sedan

Nu, så undrar jag över er
vill ni inte registrera mina pengar
är det möjligen bror Duktig och Jante
som i bakgrund styr er verksamhet

- Det blir inkasso när man inte betalar
-- för sista gången, jag har ju betalt
- jag skapar ett ärende till inkasso
-- ja, gör det det, god helg!

En stilla reflektion
vad har den stackars damen
fått i vällingen
egentligen...




Fri vers av Järnkatten
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-13 15:19



Bookmark and Share


    Yarissa
Usch, man blir ledsen över sånt beteende!
Ofta glöms människan och pappersarbetarna ser bara till beslut och lagar.
Hoppas det rättar till sig, bra beskrivet!
2011-05-15

  La Magnólia VIP
Mycket bra! Det finns många människor på "fel" plats .. människor som inte har någon distans till tillvaron, som endast ser paragrafer och ord .. inte tanken och innebörden.
2011-05-13

  Junitvillingen
I vällingen? Eller redan med modersmjölken kanske?;-) Vilka petitesser & vilket snorkigt sätt, fel person på DEN stolen!!
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten