Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattiga Barn får rekvisition


Fattiga barn ska få en rekvisition till fritidsaktiviteter
var är pengarna till mat?
Det är inte bra att sporta utan mat i magen
Inte bra att bada- man får lätt kramp

En rekvisition att kunna ge ledaren i föreningen
Här är jag och jag är fattig
Hur tänker man?
Är det inte bättre att ge föräldrarna pengar till en dräglig tillvaro
Där de själva kan få betala barnens aktiviteter?

Förr hade barnen i sverige ett halsband
som gav dom rätt att få äta i skolan
på det stod en beteckning, som visade att de var fattiga

Idag ska barnen komma dragandes med en rekvisition

vad har hänt med Sverige?
Inte ett dugg.




Prosa av Yarissa
Läst 334 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-13 20:25



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Tankeväckande och välskrivet om en fruktansvärt orättvis situation!
2011-05-15

  anits VIP
Din text är mycket tankeväckande
2011-05-14

  Black Bird
Hemskt att Sverige inte gör något åt våran fattigdom, men nej vi ska hjälpa alla andra länder först. Och säger sedan att vi inte har fattiga barn. Vi säger att Sverige är perfekt, men .. vem är det som igentligen säger att Sverige är bäst och att människan är smart? Inte alla är som dessa personer, men läskigt många ...
Bra beskrivet! Man börjar undra. Snyggt!
2011-05-14

    AA VIP
Du pekar på ett förändrat samhälle fyllt med orättvisor. Bra beskrivet och tankeväckande. // AA
2011-05-14

  Järnkatten
Väl beskrivet, detta är inget vårt samhälle vill kännas vid...
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa