Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruth del 1



Ruth var en kvinna med kärlekslyster
fast hon kände sig lite dyster.
hennes ögon var stora som fat och
händerna fulla med spenat.

"Ack, vad livet ter sig illa!
Jag vill ju bo i villa"

I köket lagade hon sin nyttiga mat
Ville se ung ut-
därav detta stora grönsaksfat

Det var inte alltid så lätt för denna kvinna,
för tiden började ifrån henne rinna

En man stod på hennes önskelista
Innan det var försent och hon låg i en kista

Hur skulle hon göra?
Hon såg ju bara med ett öga!
Hur skulle hon veta att det blev rätt?
Hon ville ju absolut inte ha någon sprätt.

Hon begav sig ut i joggingspåret
där hon fick se en man, klia sig i håret
Det var så burrigt och så stort
Hon skrattade och stannade för att ta ett kort
Mannen vände sig om och såg förvånad ut
Ruth hade tagit ett ovanligt spontant beslut

Hon tänkte: Ett så stort hår kan aldrig vara fel
Nu delar dom bostad och
Ruth känner sig plötsligt hel!




Bunden vers (Rim) av Yarissa
Läst 537 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-16 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yarissa