Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tant Ekonomi Räddaren i nöden?

Med Papper i famnen och med en stämpel i handen, såg
jag henne gå förbi- Tant Ekonomi,
hon jag trodde var min räddare i nöden, var det en utopi?
Det blev min tur att blotta insidan in och ut
Jo, min pengar var verkligen slut
kroppens fysiska kapacitet var ett minne blott och
nej jag kunde inte ens försöka lite smått
Ja,Jag ser pigg ut, men
mina muskler är dessvärre slut

Jag levde över gränsen fick jag till svar
Hur kunde jag göra det , hade inte ens lite bröd kvar?
När Tant ekonomi berättade vad normen är
skrattade jag , just då och där
Om jag hade haft en hamster hade det inte ens räckt till det lilla djurets mat
var det meningen att jag ska mätta mig på oblat?

I en timme hade jag serverat hela mitt tragiska liv
Till vilken nytta- fick inte ens hjälp till lite fil

Hon log samtidigt som hon sa Tyvärr -nej
Mitt inre väsen grät men jag var uppfostrad att säga: Tack och
Hej.
Tant Ekonomi tog sina papper, sin stämpel och arkiverade mitt liv
Än idag undrar jag om man som hjälpsökande bara tas emot på- Pin Kiv?




Bunden vers (Rim) av Yarissa
Läst 687 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-02 15:42



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Den här texten borde alla socionomtanter läsa.
2023-11-17

    AA VIP
Viktig text. Belyser vårt kontroll och regelsamhälle. De mest utsatta får bära bördan för ett system som inte fungerar.
2014-11-16

  mare VIP
Din text säger
så mycket!
en sanning
för så många
hjälpsökande!
hjälpsökande
lyckosökare..
som kommer
till vårt avlånga land
de får mycket bidrag
somliga behöver
aldrig arbeta
många vill inte..
får allt serverat
på guld-fat!
många ändå
inte tacksamma..
men vi som arbetat
in massor av skattepengar
får nästan inget
någonting är fel
mycket fel, hemskt fel!
Detta är ett slag
i ansiktet, jag är så ilsk!
2014-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa