Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tant Ekonomi sätter stopp


När magen skriker och du drömmer om saften från två apelsiner,
fickorna är tomma- Du saknar sekiner
Då när du knackar på Tant Ekonomi’s dörr
lyser lampan ilsket röd
Du drömmer om det som kallas samhällsstöd
Då hör du en röst från korridorens mitt
-Kom tillbaka på måndag. Tant Ekonomi är upptagen med sitt.
Helgen går långsamt. Du finner ingen ro
Värmen är avstängd och du riskerar att förlora ditt lilla bo
Du fryser och benen känns stela
Skorna värmer inte. Dom är ju inte hela
Måndagen kommer med nytt hopp
Då möts du återigen av samhällets stopp




Fri vers av Yarissa
Läst 53 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-17 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yarissa