Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På en promenad en majdag i Lund.........


Lundamotivet



Det mest blommande stolta
prunkande

i all sin prakt

är magnolian

på vår universitetsplats

bredvid på en tegelvägg
klättrar vinrankan
med en doft
av jasmin och viol...

och vi som promenerat
här så många gånger

häpnar!

tulpaner stolta i alla dess
färger trängs vid springvattnet
bakom oss

solen hettar!

stenarna knastrar där vi går
småpratar som om vi skulle
störa en idyll

dessa naturens krafter....

jag tar din hand mot
mina läppar

sommar ljuvt att känna
stämningar
sjuder känslorna

bejakar dig mer än någonsin!

det börjar blåsa en aning
din hand på min höft
vilar ömt

medan vi går vidare

den plats vi har svårt att lämna
vi vet bägge att blomningstiden
är kort alldeles för kort

sommaren är i antågande

vemodet

dröjer sig kvar i våra sinne

Jag kan ännu känna vinrankans
dofter och se hur magnolian fylls
av de vackraste blommor.












Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 458 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-13 20:26



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Underbart! Jag följer dig på din vandring och insuper dofterna och njuter av skönheten ...
2011-05-20

    Bodil Sandberg
Så fantastiskt fint och stämningsfullt du fångar,, ja som en tavla
och dessa vackra strofer som allti rinner ur din poetiska pennspets kan man bara njuta - i vilka former än det är formar du poesi a la superbo! levandegjort berörande såå fint min vän!

applåder och sparas..tack!!
allt gott till dig kraamiiss!!
2011-05-19

  demonsson
Åh vad underbart skrivet om denna plats. Jag har varit i Lund några gånger men nog aldrig gått där... synd för det låter så vackert. Det är nog dags igen att ta en tur dit. Mycket fint gjort. tack. mvh demonsson(Christina) en skåning
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg