Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven på 11 000 meters höjd


Den flygrädde piloten

Respekt kan infalla på olika sätt.
Den kan vara något viktigt,
som vid svåra tillfällen bör urskiljas rätt.

Att känna vördnad, ett tecken på insikt.
Kanske en hälsosam motvikt.
Som kontrast till det som känns självklart.
Det med nya ögon blir synbart.

Så vad kan man lära sig av allt detta?
Att inte förlamas i stridens hetta.
Att en pilot som är flygrädd inom rimliga gränser,
förstås inte har några dispenser.
Men att det till och med kan vara så att
en pilot med höjdskräck kan vara en skatt.

Respekt för riskfyllda event,
en bland molnen verkande dirigent.
Den flygrädde piloten.





Fri vers av T. André B.
Läst 329 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-14 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

T. André B.
T. André B.