Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sentimentalitet (100 ord)

Och jag fäller tårar.
De faller för drömmen om lyckan. De faller för oskuldens tro och de vackra tankarnas hopp. De fallar för ljusets och ovillkorlig kärleks skull.

De faller som pärlor på min kind.
Vackra pärlemorskimrande.

För ungdomens tillitsfulla förtröstan om det vackra i världen. De faller för ynglingens oupphörliga energi. För kraften i unga kroppar.

De faller likt Niagaras fall.

De faller för barnens tro om godhet och självklarhet om rättvisa.
De fallar för allas vår längtan.
Längtan om godhet och längtan om att älskas och att älska.
De faller för sorgen i att ingen räcker.

Ända fram.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 312 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-14 21:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert skrivet om sorg över bristen på det goda . . .
2011-05-17

    ej medlem längre
Det gör så ont när ideal och illusioner brister.. för det gör förr eller senare. Jag känner att det är en kamp att bevara sig från att bli cynisk och besviken. Tur att det finns människor (om än sällsynta) som trots allt är till stöd och uppmuntran...
2011-05-15

  walborg
Detta är inte sentimentalitet min vän - det är faktiskt sorgligt att det goda är så skirt och nästan sällsynt i vår värld.
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

leelee