Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKILDA VÄRLDAR

- om olika syn på dödsstraff

Både Hillary Clinton och Barack Obama
är jämfört med oss mera vilda än tama.
De bangar inte för att låta elektriciteten
utrota delar av mänskligheten.
Där är det bra att hylla den elektriska stolen.
Annars får man ingen plats i solen.

¤

Här i EU kommer man ingen vart
med såna tankar; ens om man är svart -
eller en ambitiös och välutbildad kvinna.
Här finns inga politiska poäng att vinna.
Inte ens Saddam förtjänade att dö.
Tycker du det är det "Tack och adjö!"




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-16 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström