Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon som lyssnade (2011)


Fm..:/..

Blev uppringd tidigt, han var rabiat
ville inte höra något annat
än sin egen fullkomliga röst
vi har haft systemfel i en vecka, sade han

Men hur kan ni skicka ärenden
till inkasso när det är så, svarade jag
det sker med automatik
sade han stolt utan eftertanke

Det var inte så här
jag hade tänkt att börja min vecka
men så blev det likväl
jag sade, jag har ju betalt er

Inte i tid sade han
men det har jag ju informerat er om
och varför ringer du, du tillför mig inget
faktum är att du stör mig

Det enda jag vill att du gör
är att informera ert inkassobolag
om det faktum att ni fått betalt
och sluta slösa bort min tid

------------------------------

Em..:)..

Ringde inkassobolaget som fått mitt ärende
beskrev vad jag upplevt
då sade tjänstemannen till mig
du, vi har granskat vår kunds ärenden

Dina pengar gick in flera dagar innan
vårt krav ens ställts ut till dig
du kan riva det i bitar
vi skickar en bekräftelse om du vill

-------------------------------

???....

Är det inte märkligt ändå
att en leverantör bär sig så illa åt
samtidigt som dess inkassotjänst
har så mycket bättre mänsklig kompetens

Man kan undra över dessa myndighetsfasoner
från vissa tjänsteleverantörer
hur dom tycks tro sig fullkomliga
i tider som är svåra för många

Dom tycks kräva och vara mycket utåt
men hur är det med kraven på insidan
är det formella blott en skenbild
av en organisation som inte längre ser

inte längre hör
inte längre kan prata
inte längre förstår
sitt sammanhang....




Fri vers av Järnkatten
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-16 17:58



Bookmark and Share


  Anna*
Gillar din disposition i denna text. Det för hela skeendet framåt och du ger ögonblicksbilder där det är som viktigast! Märkligt är det hur det ser ut i vårt samhälle idag. Tack för att du delar!
2011-05-17

  Christine Sabel
rätt ska vara rätt
2011-05-16

    Roland Fröjd
Anti telefonsäljare och myndigheter förmodar jag!
Lustfylld tragikomisk text detta!
2011-05-16

    Yarissa
Älskar meningen:
varför ringer du, du tillför mig inget
faktum är att du stör mig!
Så målande beskrivet!
2011-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten