Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Där ditt hjärta är, kommer också ditt hem att vara" (100 ord)

Och jag såg övergivna hus. Där fönster och dörrar lämnats öppna – på vid gavel – i total likgiltighet över vem eller vad som skulle bosätta sig där näst. Något enstaka klädesplagg, kvarglömt på tvättlinan, vittnande om någons tidigare omsorg, men som nu slogs av blåsten om och om igen. I sandlådan fanns glömda, ensamma neonfärgade leksaker –inbäddade av mossa och grässtrån. Vildvuxna rabatter påminde om saknade gröna fingrars uppmärksamhet.

Avflagnad färg på husfasaden.
Murkna träplankor på verandan.

Minnen. Historia. Slut. Ödslighet.

Och ensamma hus som längtar efter att fyllas av liv igen.
Om nu någon orkade åta sig reparationsarbetet.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 317 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-17 11:01



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Den rör upp känslor. Som får mig att associera till mitt eget inre hus.
"Minnen. Historia. Slut. Ödslighet.
Och ensamma hus som längtar efter att fyllas av liv igen.
Om nu någon orkade åta sig reparationsarbetet."
Det krävs omsorg att få liv i både hus och sin egen själ♥
Tack fina du!!
Fridens/Ammie
2011-05-29

  walborg
En underbar beskrivning av vad ett övergivet förfallet hus väcker för känslor inför de människor som bott där och som uppenbarligen gett sig av på något sätt ....
2011-05-23

  Samuel E. Rajeus VIP
Gör ett andra försök för att skriva någonting!

Din känsla för detalj och din skrivarstil gör att - oavsett vad du skriver- orden blir fantastisk och väcker olika känslor hos en läsare.

Denna dikt är utan tvekan en av mina absoluta favoriter.
Jag vet inte om du varit där och såg allt detta själv eller fick inspiration av bild och film.

Jag måste däremot erkänna att jag har precis varit där och såg det med mina egna ögon. Bilderna är fortfarande mycket klara och väcker starka känslor.

Tack!
2011-05-19

  Lars Hedlin
Mycket bra liknelse...
2011-05-18

    ej medlem längre
Man kan hamna i ett sorgliga tillstånd.. både hus och människor. Men steget från förfall till charmighet är inte så långt.. bara lite intresse, ljus och hopp... och kärlek.
2011-05-17

  ~Leonardo~
..ensamma hus ja.....och hjärtat...ja det måste finnas med!! mycket mycket fint ordat.
2011-05-17

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Bra liknelse av känslomässig torftighet
2011-05-17

  erkki
Stor igenkänningsfaktor. Hopp och vemod är mina reaktioner på gamla övergivna hus. Vår sommarstuga hade stått obebodd i 19 år när vi tog över. Lite färg... sa kompisen. Myror sa jag. Men inifrån. Urblekta trasiga gardiner underbara tapeter en fallen flaggstång. Några flagiga lämnade möbler. Och fuktskador, röta och ...planer! Vilka minnen du tar fram!
2011-05-17
  > Nästa text
< Föregående

leelee