Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående förra dikten!


Ta makten över smärtan!



Det var inte meningen att ge mina läsare en känsla av smärta
genom orden i min förra dikt.

Men jag förstår nu, genom flera samtal att den de facto väcker smärta i läsarna.

Jag ser åtrå, längtan, och faktiskt smärta i unga flickors väg till att bli kvinnor.
För vi blöder ju faktiskt när oskulden går, och vi blöder när hjärtat brister.
Vi blir kvinnor genom blodet, hela livet igenom.

Jag förstår också att sexualtiteten förfulats i många kvinnors och mäns liv.
Jag förstår att det smärtar att läsa en dikt som tangerar njutning och smärta
- lust och olust i samma andetag.
 
Jag var också våldtagen både själsligt och fysiskt, som barn och ung.
Hela min ungdom led jag mig igenom den sexuella akten.
Den man som blev en väldigt viktig del av mitt liv - eller skulle ha varit det
- våldtog mig...
Ja, vi kvinnor lever i smärta.


Men när vi väl bejakat vår kvinnlighet!
Förlåtit oss själva! 
Tagit makten över smärtan,
njutningen och begäret
- då är den vår.
Njutningen alltså!

 




Fri vers av queenia
Läst 267 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-18 10:27



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra. Både en tänkvärd och insiktsfull text.
2011-06-19

  Mr Lindemann VIP
"In the middle of difficulty lies opportunity2

A Einstein
2011-06-09

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo.
De flesta av oss har mer eller mindre komplicerade relation till sexualitet.
I många kulturer är det väldigt känsligt.

Jag skrattar åt att det är förbjudet att vara naken inne i omklädningsrum och bastu på ett arabiskt hotell. Men samtidigt inser jag att vi i Sverige också har bekymmer med hur vi förhåller oss till nakenhet och sex, det är bara det att ribban nog ligger lite högre, och ligger på väldigt olika nivåer för olika människor.

Sen är det bekymret med hycklande inställning till det våld och den påtvingade makt som tar sig utlopp i våldtäkt. På grund av det sexuella inslaget får många för sig att skämta, släta över och bortförklara övergrepp, som, om det inte vore för det sexuella, tveklöst skulle klassas som misshandel.
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia