Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återkommer gärna till gamla godingar....


Fler ljudliga homonymer...

Att kalla på någon kan man göra både verbalt och digitalt .
Det kalla vädret gör ingen människa särskilt glad.




Att heta Andersson kan vålla problem vid eftersökning ibland.
De heta källorna på Island har blivit en turistattraktion .




Det diskas mest via diskmaskin nuförtiden.
En travhäst diskas, oftast, för orent trav eller vägvinnande gallopp .




Ett träd kan vara en ek, en björk eller någon annan art.
"Träd fram !" Det kan vara en uppmaning till någon som gjort sig skyldig till något dumt att komma fram och erkänna..




Ett rör kan vara ett avloppsrör, ett plaströr ,ett sugrör eller liknande.
Om du rör vid någon så kan det av vissa uppfattas som obehagligt , av andra som helt OK....
"Det rör sig om helt andra saker än vad som diskuteras här", dvs det handlar om helt andra saker..
Om du rör dig mycket så kan du gå ner i vikt .
"Rör om i grytan!" (Detta är dubbeltydigt värre, det kan betyda det enkla att du rör om i en gryta med t ex köttsoppa eller att du vill förändra något som du inte tycker står rätt till och ställer till ett himla liv om detta) .




Du går ofta till jobbet och det är ju bra för din kondition och kan hålla ner viktökningen .
"Det går inte att genomföra det här projektet !"




"Maten var god idag !"
"Att vara en alltigenom god människa är mycket svårt ! "
"Det kan ta en god stund att lösa den här problematiken !"




"Gräset är inte alltid så grönt !"
"Det är grönt ljus för detta projekt", dvs det är bara att dra igång detsamma .
"Han var grön i sitt yrke", dvs att han var nybörjare....




"Den här kvinnan passar bra in på gärningsmannaprofilen !"
"En stor här närmade sig slagfältet !"
"Här bor jag !"




"Hon var ofta yr i huvudet och skulle gå till doktorn idag .."
"Snön yr omkring i luften !"




"En sko ska passa bra, kännas skön att gå med och inte vara så tung."
"Att sko sig på andra är ingen trevlig egenskap !"




"Mannen höll sig alltid ren och prydlig."
" I Gällivare såg jag en ren .."
"Det var ren tur att olyckan inte orsakade några dödsoffer !"




"Det är så bra att du alltid håller tiden !"
"Vill du så lite mer på västra sidan av trädgården ?"




"Han såg inte alltid så bra, därför hade han skaffat sig ett par läsglasögon. "
"Han tog en stor såg för att han ville såga av ett par långa plankor ."





"Hon var en mycket attraktiv kvinna ."
"Han såg en en i skogen."





"Att alltid vara glad är inte lätt !"
"Ett sår kan börja vara sig om man inte tvättar rent det ordentligt !"
"En vara kan vara nästan vadsomhelst, en tvättmaskin, en radio eller något annat...."


------















Övriga genrer (Aforism) av Mats Henricson
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-19 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska