Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avstånden

trött i att släcka ljusen
efter de som gått

i ett sista försök
att motverka dig

kryper jag
in mot det mörker

som är en förutsättning,

du hinner se
att det är vackert
innan du sträcker dig ut
och bryts av

men det vackra
saknar ingångshål

du har aldrig varit där

bortom ekot
som för dig tillbaka,

du

dricker i sömn nu

låter ljusen
irritera varandra

för att kunna släcka

efter de som gått

för att kunna


släppa in

det gift
som är läkning






Fri vers av am
Läst 466 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-19 18:56



Bookmark and Share


    Psalm
"men det vackra
saknar ingångshål"

Den meningen känns trovärdig och skrämmande - kanske rentutav sann. Hela texten gör det.
2012-10-01

  Robert W
avstånden är vackra och gör ont.

din dikt återgår jag gärna till flera gånger, den innehåller den där enkla, närmast simpla ordkonsten som jag alltid blir så hänförd av.
2011-05-20

    Johnjohn
Din poesi målar bilder och känslor med djup!, *applåd
2011-05-20
  > Nästa text
< Föregående

am
am