Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

. . . min vän, jag önskar jag kunde lindra din smärta, din ångest . . .




En Nyckel till Ditt Hjärta

 

 

 

 

Känner

 

Smärta i min kammare.

 

Är du snäll och

 

öppnar dörren,

 

så jag

 

får

 

luft.

 

 

Hämta nyckeln,

 

den hänger

 

på spiskroken

 

och dinglar

 

i takt

 

med din

 

utmätta

 

tid.

 

 

- - - - - - -

 

 

Du behöver ingen nyckel min

 

vän,

 

dörren står redan öppen.

 

Kliv ut

 

ta ett djupt 

 

andetag.

 

Du är fri.

 

Låset är en 

 

synvilla.

 

- - - - - - - - - -

 

Låt mig lyssna på din

 

ångest.

 

Låt mig bli din 

 

ventil.

 

Låt mig ge dig

 

taktil.

 

- - - - - - - - - - - 

 

Släpp din smärta,

 

du behöver den

ej längre.

Varför hänga fast

 

i

 

det förflutna.

-----

 

Blunda.

 

ta emot en nyckel

 

smidd av

 

KÄRLEK.

----

 

Jag hänger den på

 

spiskroken.

 

Du väljer själv när du vill

använda den.

 

Jag finns

För dig.

 

- - - - - 

 

Jenny




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 1063 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-05-22 05:39



Bookmark and Share


  Armo
Utplånande... här har du min kropp och mitt hjärta använd dem när du vill. Verkligen romantiskt att ge bort sig själv på det viset men också så förödande.

Jättefin :)
2011-10-20

  Lena Själsöga Keijser
underbart vackra hjärtvingar andas i varje ditt ord i varje bokstav
2011-05-29

  LassO
skön dikt, lockande, undrande man vill höra "kom han/hon" sen?
Spiskroken har nog knappt hört om den sen Emils dagar, men använder en varje sommar i stugan. Dikt av en landetfödd känns de som... utan björkhgar och tussilago. En solstråle i en oro över en vän.
2011-05-27

  Lars Hedlin
Så bra skrivet blandar djupa känslor....
2011-05-26

  Junitvillingen
Berörs av den varma omtanken i texten. Det är stort att bry sig om. Och mycket kärleksfullt. Dikten griper tag om mitt inre - du skriftar så det rör om och lämnar spår. Eloge!
2011-05-22

  Järnkatten
Så fint skrivet, omtanken och värmen genomhela texten..
2011-05-22

  mare VIP
Stark text, berör djupt och vacker.. ( Du, sov gott ;) )
2011-05-22

  Mow Dean VIP
så mycket innehåll i så få rader.
en härlig text. så fin!
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP