Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Peter Garheden

Reidgering: Queenia




ödehus

 

 

Ödehus, där står du

slipad av tiden!

 

Gästande tomheter,

vänder blicken bort!

 

Ilningar av obehag

bjuds förbipasserande!

 

.. men jag knackar på!

 

Ser en själ i ögonen trötta!

Ser en människa bakom sliten hud!

 

Bjuds på samvaro,

en stund, som blir till livslångt älskande, av vän!

 

 

 

"Föddes ful, vanskapt.

Ensam, opolerad. Baktalad!

 

Ja, som folk sade, förbannad

av livet, av gudomen och barnen!

 

Ensam, övergiven vandrandes

dagligen till mitt värv!

 

Så sant att folk vänder blicken bort

att ingen vågar sitta jämte!

 

Tiden går, Nissans floder bytt

karaktär mången gång!

 

Men min fulhet består,

min vän, jag har en själ ändock!"

 

Ja, en god eftermiddag

följdes av flera!

 

En själs vemod, glädje

och iakttagelser blev mina, för en stund!

 

Vad jag älskar människan den vackra

som bor i skröpligt, pinat hus!

 

 




Fri vers av queenia
Läst 357 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-05-23 00:32



Bookmark and Share


  Polisen
För första gången känner jag mig inte träffad. Jag bor i en paradvåning med utsikt över vattnet. Kristallen klingar ensamt och näthinnan runkar i kors. Till helgen ska jag bygga en backstuga och fylla med torv.
2011-05-25

  mare VIP
Stark, bra text
2011-05-24

  Anna*
Underbart! Jag applåderar och bokmärker!
2011-05-23

  Ninananonia VIP
Så berörande bra!
2011-05-23

  Nikolai Jungsin VIP
vad är väl fasader?
blott skal för det verkliga inom.. eller bara tomt skal om intet..
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia