Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad som ligger oss mest nära att ha och inte ha i våra hem för dess trevnad och renlighet kan ju bara vara var och ens ensak.


Hemtrevligheter

Vad blir ett hem
utan saker
som man trivs med?

Vad blir ett hem till
när andra får råda?

Blir det inte någon
annans hem istället?

När ska man rensa, röja

ut sina saker?

Är det när andra inte är nöjda?

Är det inte när du själv
inte är nöjd med något
som det ska ut?

Hur ser ditt drömhus ut
och hur ser ditt drömliv ut?

Spelar det någon roll om

du är bohem eller bor
i ett toppenfint slott?

Måste det vara renkammat,
putsat, tvättat, snusrent
och manglat till tusen?

Finns det några måsten
och om man nu kan välja
(varför skulle man inte kunna det?)
så är det inte för en annans skull
som katten finns för att fånga musen.

Vad är det för slags teveprogram nu,
där man går rakt in i andras hus
och tror de kan göra rent hus...

Ska andra gå in i ens liv och ta hand
om deras saker och ting?

Jag tycker det viktigaste är att få må bra.
Jag vill finna min egen stil och med mitt
egna personliga skimrande ljus.

Så vad gör det om hundra år
att det finns lite skit i ett hörn?

Ja, vad gör det när allt kommer kring?

Bättre med lite skit i hörnen än
ett rent helvete sägs det.

Livet är till för att levas så som man vill...

för det vet ju till och med en enkel nallebjörn.

Om jag vill vara som du, gå som du, se ut som du,

då är jag inte mig själv.

Försök ta en sak i taget
livet går inte i repris.

Tiden är vår egen
sanningen likaså.

Vi kan inte skruva tillbaka tiden
men vi kan lära känna oss själva,
lära oss tänka själva, känna själva

och sedan även själva få gå.

Ute i världen finns det mycket elände ändå.
Bakom det och inuti dig finns det
massor av ljus och glädje,
det lyfter upp och gör det lättare ibland...
och tro mig att du har både mörker och ljus

som betyder att du är lika bra
även om du inte har det finaste
och renaste av rum och hus!




Fri vers av demonsson
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-24 09:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sanna och tänkvärda ord!

"Bättre med lite skit i hörnen än
ett rent helvete sägs det."
2011-05-26

    Bodil Sandberg
Superbt precis så ska det vara
man ska ha t som man vill helt enkelt bara
i sitt hus och hem
och de som "tycker" kan flyga och fara
om det inte passar dem

bravo!
2011-05-24

    ej medlem längre
Viktiga tankar rakt igenom, allra tydligast i de två sista stroferna!
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson