Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I strandkanten ligger en själ



tomma fält jagar bäst
naturen verkar medans jag sluter mina läppar runt en cigarett

du är all allena nu strålar solen och stjärnorna unisont
jag tittar upp under ena ögonlocket, blundar sen helt igen



dina dofter har inplanterats djupt ner i kaklet
brunnen är rengjord,

för en stund sedan satt du med näsan i en dikt
nu är lidandet en ensak

en personlig hämnd,
vendetta



dimensionsträdet har spritt sina namn, sina hedersomnämnanden,
lögnerna och sanningen

vi slickar storögt våra lollypops och undrar naivt

under blå blickar syns samvetsrosor på våra kinder,
du är vit


en hägring är detta liv och jag ser på filmen
Laura Palmer är död

en plastsäck förbi



du ler i mjugg en gång
visslar en melodi


åker

förbi




vore det inte för vassen, skulle klipporna gräva djupa jack







Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-27 12:08



Bookmark and Share


  Järnkatten
En kanontext, bildrik och mycket läsvärd :)! Applåder!
2011-05-28

  Elaine.S VIP
Wow!! Det här var maklöst bra skrivet. Jag blir fångad redan från titeln och sen finns det några rader som står ut lite extra, som t.e.x
"för en stund sedan satt du med näsan i en dikt
nu är lidandet en ensak"

Sen kommer slutraden och sitter som en smäck
"vore det inte för vassen, skulle klipporna gräva djupa jack"

Det känns som om det finns en djup smärta som eventuellt kan gå att tränga undan men bara eventuellt. En själ i en strandkant är utlämnad till sitt öde...

Du bjuder på en bildrik läsning.
2011-05-27

  stenen/ Yv Ericsson
saknat dig. mycket bra.
2011-05-27

  Catharina Edin VIP
Ja, verkligen mycket bra!
2011-05-27

  Anders Perols
Riktigt bra skrivet om ett uppbrott, kanske ett svek. Sista raden är strålande.
2011-05-27
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP