Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden och livet



det finns en väntan i överlevnad

det finns hopp i varje andetag


jag andas i längtans primitiva tecken
din närhet, ger näring


det finns tro om en framtid

en icke uppenbar,
men tillräckligt stark



det är livet som föds

det är döden som väntar


det är orsak och verkan i ett sumelsurium,
rymd och sanning fördelad


men ingen uttalad mening

ingen uttalad mening, för oss, var och en


vi bara existerar i en menlös jakt på lycka som blott är en illusion


och vår skapelse inget annat än något som liknar en växt
en komplicerande uppsättning kombinationer och kopplingar

inget att fästa sig vid


bara leva och dö






Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-27 18:00



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Det första man nästan fick lära sig som liten och nyfödd
var att man med all säkerhet en dag
bara kommer att dö
Dö, då inget varar för evigt...

Prinsessan!
:)
Nu vet inte jag om det här var en bra en dålig kommentar
Men det var det enda som jag kunde komma på just nu
för tillfället
Det som jag just nu bara kom att tänka på, när jag läste dina
så berörande rader om
Döden och livet

Mera kramar!
2011-05-27
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP