Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En thriller inför ett fullsatt Wembley...


Barca- Manchester U ,final i Champions League 2011 !

Första halvleken är nyss till ända och det blev en fartig halvlek full av chanser för båda lagen. United började bäst, bröt tidigt Barcas anfall ,vilket störde Barca betydligt . Men i 27:e minuten fick Pedro en kalaspassning av Messi på högerkanten . Pedro bara krutade in den direkt och chanslöst för Van Der Zaar , i högra hörnet ! 1 - 0 ! Då hade Barca fått igång sitt klassiska kortpassningsspel med snabba direktpassningar och rörligt anfallsspel . Men, mitt i Barcadominansen ,(64 -36), får Rooney ytterligare en sån där genialisk passning från veteranen Ryan Giggs på högersidan . Rooney nyper till direkt, från ca 15 meter, i nätet, utom räckhåll för Valdes ! 1 - 1 ! Med tanke på Uniteds spel första kvarten så är det ganska rättvist även om Villa haft ett par riktigt vassa chanser .Uniteds spjutspets "Chicarito" (Sancho Hernandez) har neutraliserats bra av Barca, de har ställt honom offside flera gånger ! Jag har tippat 4-3 till Barca, vi får se....

Jag säger bara : Lionel Messi ! En bit in på andra halvlek fick den lille bollkonstnären från Argentina chansen . Mitt i straffområdet fick han en passning och satte den otagbart för Van Der Zaar ! 2 - 1 ! Sedan var det Barca för hela slanten ! United framstod emellanåt som statister och hade bara ströanfall då och då, utan någon större udd . Och efter en stund ,efter ett långt anfall från Barca, studsade bollen till Villa, vid straffområdesgränsen,, som , direkt, måttade ett välplacerat inlägg mot högerstolpen ! Van der Zaar hann inte dit och bollen borrade sig in strax under högra krysset ! 3 - 1 ! Se´n bevakade Barca sin seger och , även om Valdes fick göra några blixtsnabba ingripanden på slutet, så kom aldrig United riktigt i närheten så Barcas seger var mycket rättvis !

Grattis FC Barcelona till GULD i Champions League säsongen 2010- 2011 !


----------




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 253 gånger
Publicerad 2011-05-28 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska