Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagen kom på besök

Vakna ur dina dagdrömmar hördes ifrån en bekant röst, söndagen skrattade mig elakt i ansiktet och örfilen väckte halva mitt liv, överraskad trots att jag varit på min vakt, kom igen då din jävel skrek jag till hela världen, du är en av många, men dom har varit, vissa kommer senare andra aldrig, vad hjälper det i nuet. ROND1: Går enkelt till en utvilad söndag som han bör vara, jag är dopad med två dygn före eller efter och rösterna börjar att eka. Blodig och öm känner ilskan stiga i mig, siktar på allt det som ligger bakom mig och allt äckligt som tatuerat mitt hjärta med fula ärr. ROND2: Söndag rasar ihop likt twin towers, näsbenet sitter i husfasaden med tillhörande blodstänk utspritt som en vacker graffiti målning som precis lindrat min ångest, inga livstecken, men det känns likgiltigt som en söndag, jag jublar tyst och känner hoppet stiga i mig igen, barnen på gården skrattar och klappar sina än så små och oskyldiga händer, där efter mig när jag med ömmande rak rygg känner tillfälligt hopp, det var på tiden efter många förluster, log jag för mig själv, men vad gör en seger då söndag kommer igen om en vecka, och vem vet hur många ronder jag kommer att gå innan trygghetens tapeter klär mitt livs tunna väggar, tills dess stannar jag i dimman som omfamnar mig maniskt och blir tjockare för varje år...

 

TTM




Fri vers av TobbeTooMuch
Läst 448 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-29 19:33

Författaren TobbeTooMuch gick bort 2018. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TobbeTooMuch
TobbeTooMuch