Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiss

 

Jag faller mellan stolarna och svävar genom mörket. Länge hade jag försökt att sitta still en på den ena, en på den andra. Alltid dinglade jag med benen och mina knästrumpor var bländande vita.

I det svävande, svävar allt. Orden skymtar genom ridåerna, svarta bokstäver som söker någon. I det svävande hörs röster från människor som passerar på olika avstånd.

Världen är svår att förstå sig på.Människan vill så mycket. Hennes längtan är oerhörd. Mot slutet blir hon desperat eller återgår till att leka så som hon gjorde som barn. Det kan också hända att hon dör innan hon dör, vilket kanske är vanligast.

Hur jag aldrig blev riktigt galen är obegripligt, men det är nog ingens förtänst. För det mesta handlar det om en förmåga att rycka upp sig, sätta sig på stolen och titta på världen som om man hade någon slags kontroll över läget.

Men nu har jag fallit mellan stolarna....





 




Prosa av Rachel Roth
Läst 380 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-31 09:50



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Man kan ju alltid ta på skygglapparna när livet blir för svårt :))
Tycker att du skriver med stor förståelse inför livets smärta. En mycket bra text som får mig att tänka.
2011-06-01

  Eva Langrath VIP
Välskrivet om livets vilsenhet där man då och då landar i en Intighet, där inget just då kan förklaras.
2011-06-01

    ej medlem längre
Insiktsfulla ord om livet som inte är enkelt.
2011-05-31

  Fredrik P. VIP
frågan är vilket som
är värst, falla mellan
eller sitta på två stolar
samtidigt...fin skiss!
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth