Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lockelser och skildring av det samtida, i all korthet.


Så hopplöst svart

så hopplöst svart
likt en gren som inte känner stammen
den vet att rötterna är döda
och ser från år till år att löven tappar sin gröna färg
när det gror ut nya löv så är det enbart synd
om de små undernärda avkommorna
en ovetande novis avkomma
utan blick i den fasta betong kallad staden
vattenytans vibrerande invit till något bättre;
endast via mig sen är du där
uppskatta att jag drar dig från det triviala mot en flykt
från döda rötter från utblandad sten och från stiliga gator
mot livet
vattenytan talade aldrig till mig igen
jag vågade inte se den dörr
som ledde bort från förr
var är jag nu?




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 1108 gånger och applåderad av 77 personer
Publicerad 2011-06-02 14:24



Bookmark and Share


  Hans Christian
Smygande drar du in mig i denna dikt. Slutet är ju fantastiskt!
2014-06-03

  Katinka VIP
Grymt bra, slutar i existentiell ångest. Tycker mycket om ditt språk.
2014-05-21

    ej medlem längre
Mkt bra skrivet!
2013-03-31

  Lynx63 VIP
Så klarsynt skrivet.
En mix av sorg vemod hopp.
Tycker mycket om dessa ord.

2013-01-05

  Annika Persson
bra text, rik på ord, men lite
mer genomtänkt struktur är inte fel

så hopplöst svart
en gren avbruten från sin stamkarta
rötterna har ruttnat och det är likadant
med trädet, från år till år
kan inte löven alltid vara gröna
som ungdomen evigt ung
o s v


2012-10-06

  zino
mycket snygg och bra.
2012-05-31

  ULJO
Snyggt formulerat
2012-05-28

  Hanna Mari Wallin
du skapade en stark inlevelse hos mig i dina ord, mycket välskrivet

applåder!
2012-05-23

    Shush
Fantastiskt. Bilderna som du skapar är så levande, och närvaron av ditt diktjag känns i varje strof.

Jag gillar din pres btw.
2012-03-15

    lory
gillar dina tankar kring livets frågor,även om dom smärtar..men det är livet..underbar text
2012-02-26

  Bo Himmelsbåge
...svärtan kännerjag igen...Carl! ...och du har fångat den lysande...! men det gäller att inte fastna där...! det är detta jag kämpar med...kram...!
2012-02-24

  kerstin skriver VIP
ja, vad ska man ge för kommentar till denna underbara text. som du skriver!! jag säger som någon nedan BRA!!
2012-02-23

  Alfie M
Mycket snyggt.
2012-02-22

  Berra Bäver
Här räcker det med tre bokstäver B R A
2012-02-22

  BitterFittan
Väldigt väldigt fint.
2012-02-20

    ej medlem längre
Måste allt vara så vackert, på något sätt?
2011-11-12

  revolver
Nu kan jag inte skicka fler meddelanden. Är inte stödmedlem...
2011-10-28

    Anneli A
Vilket vackert språk du skriver med!
2011-10-26

  Mow Dean VIP
Intelligenta observationer.
Väldigt bra.

Tack!
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling