Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

Första halvleken till ända...

EM-kval Moldavien - Sverige !

Och Sverige har haft en hel del tur ! Vårt försvar är tveksamt, även om Wendt och Majstorovic ,särskilt i slutet av första halvlek, gjort några bra ingripanden på giftiga anfall från moldavierna . Dessa hade flera bra chanser, särskilt i mitten av halvleken . Men Isaksson var bra med på noterna och hade tur (ett ribbskott bl a !) , Framåt var Sverige rätt bra, men Elmander återföll i gamla "sumpartakter"
vid flera tillfällen . Dock , i 12:e minuten, får Ola Toivonen bollen strax utanför straffområdet, ungefär i mitten , han drar på ett kraftfullt direktskott i axelhöjd , den moldaviske målvakten får handen på den men orkar inte putta ut den , mål !
1- 0 ! Se´n fortsätter matchen, det böljar fram och tillbaka , Lustig på högerkanten utmärker sig negativt med många felpass och Hysén på vänsteryttern lyckas inte alls med sina dribblingar . Efter ca 27 minuter kommer dock Elmander loss strax utanför straffområdet, lyckas finta bort en närgången moldavisk försvarare strax till höger om målet, lägger en välplacerad ,låg boll , lagom hård, vid vänstra stolpen, bollen i mål ! 2- 0 !
Sedan fortsatte "hawaii-fotbollen" med chanser för båda lagen , dock förbättrades Sveriges försvarsspel något i slutet av denna halvlek .
Om Sverige nu bara ser upp med en av Moldaviens forwards , en pilsnabb kille som jag inte kan namnet på, så ska väl det här gå vägen ! Jag har tippat 5 - 2 till oss, så det är "bara" att det blir 3-2 till oss i andra halvlek så blir det vinst i dubbel bemärkelse, både för mej personligen och för Sverige ! Heja Sverige !
Och ändå är inte Zlatan med (skadad) .........
Återkommer efter slutet av matchen...
En härlig fotbollskväll för svenska fotbollsfans ! Sverige tog över matchen i andra halvlek och spelade bra fotboll . Efter en stund forcerade Sebastian Larsson (mycket bra ikväll!) mot motståndarnas straffområde och några meter innanför detsamma lade han en rak ,låg, passning till en framstormande Elmander som , med vänstern, slår på ett direktskott, lågt, som går stolpe in ! MÅL IGEN ! Elmanders andra i matchen ! 3 - 0 !
Moldavien fortsätter att kontra bra och det ger, till slut, resultat, en moldavisk ytter slår på ett bra inlägg mot svenska målet och en av Moldaviens forwards får en fot på bollen alldeles framför Isaksson , mål ! 1 - 3 !
Ca 20 minuter senare byts en småskadad och trött Elmander ut och Allsvenskans skyttekung (2010) Alexander Gerndt kommer in , han får chansen nästan direkt, men skjuter rakt på Moldaviens målvakt . Dock fortsätter Sverige att jobba på framåt och ganska nära slutet får Gerndt chansen på vänstersidan inne i straffområdet, avancerar på i bra fart mot mål, lägger på ett bra skott med sin gyllene vänsterkanon som borrar sig in ganska nära högerstolpen , MÅL ! 4 -1 , slutresultat , en bra match av Sverige !
Hemma mot Finland nästa tisdag ska väl kunna ordna sig och ge Sverige ytterligare en bra chans att klara andraplatsen i kvalgruppen bakom suveräna Holland !