Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bredvid utsikten

 

 

 

huset ligger bredvid utsikten
ett berg som dalar
en begravningsplats, ett kalhygge

 

jag räknar molnen
de blir fler och fler tills de blir ett
och ryska flottan anfaller

utsikten är min hemvist
jag bor aldrig här; alltid

därborta -

 

bredvid mig står en granne
som är lite hokuspokus

ibland försvinner hon tills
hon kommer tillbaka

städerna på kartan ritar om sig
medan jag viker samman dem

 

utsikten är min bortavaro -
min förklaringsmodell
till alla de stora frågorna

det var här, var, hur och varför
jag stod brevid mig som ett urdjur
en encellig profet med självförtroende

- välkommen hem, svarar jag alla som går förbi

alla är mina grannar
och jag är en poet i ett nötskal

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-05 21:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina rader, bra skivet
2011-06-06

  Börje Larsson
du håller stilen, lika bra som vanligt!
2011-06-05

  Ingela Svenson VIP
ja sannerligen, en poet i ett notskal! Underbart!
2011-06-05

    ej medlem längre
FIN!
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP