Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är texten även tonsatt och inspelad, utlaggd på min sida. Vackert som satan! Här är en snabblänk för den törstige: http://www.lyrstedt.net/files/mp3/nardugarblues.mp3


När du går - Blues


Passionen vi begraver bland meningsskiljaktigheter
Gräver djupare i vardag och livsformaliteter
Älskling du, vi målar ord som sedan vänds i sängen
Vid morgonkaffets tystnad vi söker efter poängen

Det enda som du säger som jag verkligen förstår
Du kan väl vara snäll och ta med skräpet när du går

Vi pryder oss för andra, vill åter ha en saga
mer mjukost och mascara för att omvärlden behaga
Men kära du min hjärtevän i kaffeångans imma
koppen som vi tappade går kanske ej att limma

Du kastar mig en blick och det är då som jag förstår
Jag glömde slänga skräpet i soptunnan igår

Och när vi sakta dras, mot det oundvikliga slutet
Vad betyder då, för oss, ett gemensamt långt förflutet
Till sist, när korsordslösningen vi äntligen förstår
Det enda som du säger: ta med dig skräpet när du går




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 964 gånger
Publicerad 2005-12-29 11:41



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Hej..jag ann denna sköning bland dina alster...påminner mig om min mamma..hon ber mig alltid att ta med soporna när jag ska gå...nu handlar inte din text om det...men den är sååå görrrbra Daniel!!!!
2006-01-12

    NoMi F
Vilken träffande test och tanke.
det är så för det mesta eller för
de flesta.
Någon gång de flesta kommer dit
Ta med dig skrpet när du går
Gillar
2006-01-09

  MonaLisa
Absolut inget skräp som du målar upp! Igenkänningsfaktor hög.
2006-01-05

    ej medlem längre
Tack för törstsläckningen Daniel! Kanonlåt, kanontext!
2005-12-30

  sol
..ska lyssna..

det här är en oerhörd text..ta med dej skräpet..tyder på "färdig"..du som är så go borde få massa kärlek!!
2005-12-29

  Nichlas
Riktigt bra dikt ! Djup och med ett sorgligt budskap. =D
2005-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP