Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har inte åstadkommit mycket





jag har inte åstadkommit mycket

två barn jag älskar
och kan tänka hemska saker om

tillsammans med en kvinna
jag bryr mig om

jag har bistått 30 personer
att inte suicidera

jag har lyssnat till 300 personers
olycka

jag försöker vara vänlig

det bor för många
döda människor i mig
som drar ner mig
säger
att det inte duger

de lockar dag och natt
för de känner sig ensamma

jag har svårt med kärleken

tar jag ett steg fram
växer det knivar i marken

tar jag ett steg tillbaks
jublar de döda

står jag still
åstadkommer jag ingenting
mer

jag kan känna mig desperat

jag gråter tystare och tystare

jag vill bara komma hem

det här var inte för mig

att hjälpa andra gick an

utåt sett är jag ännu

jag fingrar på passet




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-06 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"jag vill bara komma hem"

Kärnpunkten, rentav själva meningen med det hela . . .

Elegant och välformulerat (som vanligt) . . .
2011-06-06

  Annie b'larsson VIP
ja, men det var väl inte så lite? Det låter lite som "psykologens försvarstal" (om det är det du är). Du vill ha tröst och förståelse du med, det är mänskligt. Tror man måste älska sitt jobb i den stolen och framför allt, älska människorna som kommer och pratar om sitt elände. Om man inte gör det, kanske det vore idé pröva nåt annat - trädgårdsmästare...? parkarbetare...? - lycka till - allvarligt.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP