Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

Han återkom, sågs och segrade !

EM-Kval igår : "Sverige - Finland - S(Zl)ataniskt !"

Efter ca 20 minuter kom HAN in på planen . Då hade redan Kim Källström smällt in en välplacerad frispark i vänstra hörnet , 1 - 0 ! Efter sex (!) minuter fick Zlatan ett bra pass från Källström och krutade, otagbart, in 2 - 0 !. Sedan gick det inte
många minuter till då Sebastian Larsson ,snabbt, avancerar inne i det finska försvarsområdet, på högersidan . Han ser Zlatan komma forsande strax till vänster om honom och slår en perfekt passning med insidan ,precis framför fötterna på Zlatan som bara rullar in den , 3- 0 ! Halvtid .
Det går inte så många minuter förrän Zlatan , på ett bra inlägg från Sebastian Larsson (igen !), satte huvudet till och nickade , chanslöst för den debuterande (!) finske målvakten , ganska nära högra stolpen, 4- 0 ! Hat Trick för Zlatan , ingen ringrost här inte ! Ganska nära slutet slog Zlatan en perfekt långpassning till en vilt springande Emir Bayrami, på vänsterkanten, Bayrami sneddar inåt ,snabbt, och når bollen en bit från straffområdet, avancerar och chippar bollen över en utrusande finsk målvakt, 5 - 0 ! SLUTRESULTAT !
I övrigt kan sägas att Finland var ett synnerligen uddlöst gäng, Forsell var nära några gånger men annars var det ganska blekt, försvaret lämnade mycket övrigt att önska .
Sverige då , ja, utöver nämnde Zlatan gjorde Sebastian Larsson en excellent match (låg ju bakom två av Zlatans mål ), Källström gjorde en en habil insats, Bayrami sprang som en furie på vänsterkanten , Lustig var betydligt säkrare i denna match och passade rätt för det mesta . Den ende där framme som INTE funkade alls igår, var Elmander ,som ,tyvärr, återföll i "gamla synder" och misslyckades med, i stort sett, allt som han företog sig ! Majstorovic var säkerheten själv längst bak och Wendt briljerade med säkert och exakt passningsspel , Mellberg gjorde det han skulle och Isaksson i målet skötte sig bra (ett enda misstag, en enda misslyckad utrusning, som kunde ha orsakat ett finskt mål, men TUR ska ju en målvakt ha..)
En härlig svensk insats ,något av en "revansch" för hockeydebaclet i Ishockey-VM ! NU har Sverige en MYCKET god chans att ta sig till fotbolls-EM:s slutspel !!

---

Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-08 14:18

Bookmark and Share

Mats Henricson
Lite mer fotboll, av mera "närstående" natur : Min son deltog i skolturneringen i fotboll idag, spelade två tuffa 40 minuters-matcher, en kvalificeringsmatch (som hans klasslag vann, kan ej slutresultatet) , sonen gjorde Hat Trick i denna match ! Sedan direkt final, sonens lag vann med 4 - 1 och Ted (han heter det) gjorde ännu ett Hat Trick ! Vad månde bliva av denne lille "fotbollsfantom" , ja ,det "vet bara Gud själv" ? (Ursäkta "mallig fader", kunde bara inte låta bli...)