Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns i Sammanhangen Skapelsens Helighet? Ja!

Finns i Sammanhangen Skapelsens Helighet? Ja!

Vad döljes i Bjuråkers djupa skogar?
Är där bara snus och väderstreck?
Nej då, där finns annat. Jag har sett
Jättens dans till trollens knogar,
myggors stick och huggorms bett

Jag har sett, skön, Svågans dalgång rinna ut
i ett vidgande mot Dellen,
där, liksom på andra ställen,
Jättens raseri i stenkast mynnat ut

Jag har hört myriader röster tona
all livets lov i fanatism,
hört Lockjärvs ton av mysticism
förklaras i en sång från fågelbona

Jag har hört huldrans skratt vid Snipens ängar,
vid Fångåns strand hört näckens spel,
sett månen silvra Ässjans sel
och spindlars daggdroppsstänkta skyttelsvängar

Jag har i Pallakangas vida moar
sett älvors dans till tjäderschås,
sett månen svälja Pappelås
till Nattens fuga där som uven hoar

Jag har från Linderåsen, Furuberg,
i solens strålar där i öst,
hört avskedsropens sorgsna röst
tona ut till höstens symfoni i färg

Jag har från Storkask, Snipås västerlut,
från Nipparintas pelarsal,
till änglars lovpris, sång och tal,
sett hur i kärlek Himlamarken bredes ut

Jag har sett liv och död och sammanhangen,
jag har sett Meningen,
själva Alltet, föreningen
emellan Klockan. kläppen klangen

Jag har från Kaskans sköna himlakullar
sett solens skimmertäcke dras
för natten, över den oas
där fädren sover, evigheten rullar


Tacksamhetens klockor ring, ring/ring - ring
i evigheten, klockor, in, ring/ring ... ring





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lärjunge
Läst 440 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-08 18:19



Bookmark and Share


  Nanna X
du är ju en fena på att rimma, i den klassiska traditionen! högstämdhet, men också humor, glädje och kraft. lite som Tegner fast gladare?
2011-06-26

  Lena Själsöga Keijser
det är vandringsrytm så också i denna - recitationsbilder fyllda med strömmande energier
2011-06-09

  Linda CH VIP
Vilken härlig sång! Full av energi, fantasi, magi och geografi. Häftig....
2011-06-08
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge