Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Riktat till landstingens beslutsfattande politiker och budgetansvariga...


"Besparingstips inom sjukvården (satir) !"

Nu är det slut med osthyveln, nu är det dags för väghyveln !!!! För att, en gång för alla, få slut på alla budgetunderskott, så går vi nu hela vägen fram !

1. INHIBERADE OPERATIONER .
Vi sätter en övre åldersgräns för alla operationer, har man fyllt 85 så opererar vi aldrig . Med hjälp av uteblivna operationer räknar vi med en total besparing på över 130 miljarder , sett över alla landstingsbudgetar i riket .


2. INSTÄLLDA OBDUKTIONER.
Av samma skäl ställer vi in obduktionerna för alla som fyllt 85 . Riksekonomiskt ger detta en besparing på ca 20 miljarder .


3. AVSKAFFAT OB (ersättning för obekväm arbetstid) .
Vi drar in OB för samtliga anställda, detta ger oss en besparing på ca 200 miljarder över hela riket .


4. NEDLAGDA PSYKAVDELNINGAR .
Eftersom vår Psykiatri fått hård kritik under flera år och detta har gällt överallt, inom alla landsting, så tar vi konsekvenserna och lägger ner samtliga psykiatriska vårdavdelningar. Endast våra psykakuter kommer att finnas kvar . Vi räknar med en riksekonomisk besparing på 80 miljarder på detta .


Totalt räknar vi med en besparing på 430 miljarder, proportionellt fördelat över hela landet .

110608

Sixten Sniken, chefsrevisor, LANDSTINGSFÖRBUNDET I SVERIGE


-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 645 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-09 09:24



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Tycker Du ska fördela de där
miljarderna i nästa dikt haha
Härlig humor
MVH Alva
2011-06-09

  aol
haha bra skrift, vilka besparingar, vilken bitande ironi,
2011-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska