Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstund

Vaknar till en ny dag,
tittar ut,
solen skiner.

Våran katt jamar, vill kela.
Tar en kopp kaffe på balkongen,
lyssnar till fågelkvitter.

Idag är vi hemma,
du min son har hosta,
är förkyld men tillvara på dagen vi tar
i hemmets lugna vrå.
Nu vaknar du,
ger dig en kram,
säger godmorgon mammas älskling.

Du sätter dig vid din dator,
hostar,
hostar,
spelar en stund,
för att glömma hostan.
Jag tar en andra kopp kaffe,
sätter mig vid min dator,
kollar mail,
läser nyheter,
sätter igång Spotify,
lyssnar en stund på musik.

Tar fram min diktbok,
börjar skriva om våran
lilla start på dagen.
Morgonstund,
nu ska här bakas scones.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-09 10:11



Bookmark and Share


    AA VIP
Härligt vardaglig morgonstund.
2011-06-10

  anits VIP
En härlig start på dagen
bra skrivet
2011-06-09

  Stefan Viljehammar
Vilken trevlig morgonstund, synd på hostan.
2011-06-09

  mickech
En skön start på dagen :-).
2011-06-09
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77